Help is on the way!

Browse our Documentation, Search the Knowledge Base, Still need help? Send us a support ticket.

Virtuemart on Quickstart doesn't work

After installing a template quickstart containing the Virtuemart component, it does not work right on both frontend and backend.

Because how Virtuemart works, the quickstart packages have to be build using a web address of "/" as Virtuemart store address.

Solution: Change this value by going to the "configuration/Security" menu option on Virtuemart, and edit the "Site URL" and "Secure URL" parameters with the correct value.

Alternatively, you can edit Virtuemart's configuration file directly: Using an FTP client or other means, open the file "administrator/components/com_virtuemart/virtuemart.cfg.php" in a plain-text editor, then look for these two rows at the top of the file text:

define( 'URL', '/' );
define( 'SECUREURL', '/' );

Change them to reflect the right URL for your site, for example:

define( 'URL', 'https://www.yoursite.com/' );
define( 'SECUREURL', 'https://www.yoursite.com/' );

Don't forget to set it properly if your site resides on a subfolder, for example:

define( 'URL', 'https://www.yoursite.com/store/' );
define( 'SECUREURL', 'https://www.yoursite.com/store/' );

Both URL values must have a trailing slash character.

Virtuemart should work fine after you save the changes.

Didn't find an Answer?

If you didn't find the answer you were looking for from the links above.




SUBMIT SUPPORT TICKET

Didn't find an Answer?

If you didn't find the answer you were looking for from the links above.




SUBMIT SUPPORT TICKET